Стаття
17 Травня

515 Smart сторіз: історія пацієнтки

Початкова діагностика та лікування

Тетяна розповідає, що у 2020 році вона безоплатно перевірила слух у ТЦ (в рамках «Дня слуху») і тоді її направили до ЛОРа зі словами, що праве вухо трошки гірше чує, але це проблема повʼязана з носом. Дівчина почала свій шлях лікування з державних клінік, в яких лікарі рекомендували різні процедури, однак жодна з них не приносила тривалого ефекту.

У чому ж проблема?

Перший лікар сказав, що з вухом все нормально, а ніс треба просто прокапати, і все пройде. Але все одно продовжувалося відчуття закладеності носа та вух, а також ком у горлі. Наступний лікар сказав, що потрібно зробити електрофорез. Це наче допомогло, але тільки на період, коли Тетяна щодня ходила на процедуру, а після завершення — все почалося знову. На питання «чому взагалі може бути така проблема?» — отримала відповідь, що ніби зайва вага якось впливає на ніс та ускладнює дихання, а тому для розв'язання проблеми просто треба схуднути. Після чого Тетяна зробила висновки, що її дихання відновиться тоді, коли вона скине зайві кілограми.

Я вже думала, що це все психосоматика, я сама собі придумала хвороби, перечитала багато книг з цього приводу, звернулася до афірмацій…, — згадує Тетяна.

Воронцова Тетяна (пацієнтка)

Пошук нових рішень

Один із лікарів-отоларингологів припустив, що є викривлення носової перегородки, і направив Тетяну на рентген. Після призначеного лікування одразу стало значно легше дихати. Після КТ зʼясувалося, що дійсно є викравлення (2-3 мм), а отже, можливо, потрібно робити септопластику і двосторонню вазотомію. Після візиту Тетяна почала спочатку збирати кошти на операцію, ще не проконсультувавшись із хірургом.

«Раджу не робити як я, тобто істерити, збирати кошти, а відразу звернутися до хірурга. Дуже важливо спочатку проговорити всі деталі зі спеціалістом та пройти усі необхідні діагностичні дослідження. Адже може виявитися так, що вам не треба втручання за всі гроші світу, а достатньо доступної процедури, бо у вас інший випадок».

Операція та післяопераційний період

Тільки зібравши необхідну суму на операцію, Тетяна звернулась до отоларинголога-хірурга Кістріна Дмитра Юрійовича. Він додатково зробив їй відеоендоскопічний огляд, тому що КТ було недостатньо для точного діагнозу. І вже після цього лікар сказав, що для розв'язання її питання лазерної вазотомії буде достатньо. Лікар усе детально пояснив і аргументував свої рекомендації. Пацієнтка дуже задоволена, оскільки довго до цього йшла і нарешті їй стало набагато легше. Зараз вона продовжує відновлювальний період та з нетерпінням очікує повного одужання.

«Перед вазотомією я не дивилась відгуки людей, все, що я бачила — інформація на інстаграм сторінці безпосередньо клініки. В моєму випадку, я була дуже знервована, в паніці… Коли зайшла в кабінет і побачила сам лазер, мені стало дуже страшно. Стрьомно було. Але саме мій психологічний стан завадив мені розслабитись і мені навіть здавалось, що анестезія не працює. Мені здається, що саме це зіграло дуже велику роль в тому, що я стресово перенесла процедуру. Лікар мене заспокоював. Насправді було не дуже боляче, єдине, що було насправді неприємно — це те, що ти відчуваєш запах горілого і те, що інколи цей лазер опиняється поруч з перегородкою і там дійсно боляче, але просто одразу говориш «ай, ай, аяяй!» і лікар відразу прибирає лазер. Головне — це налаштувати себе психологічно, може, медитація допоможе» (сміється).

Висновок та рекомендації

Історія Тетяни є гарним прикладом того, як важливо правильно проговорити всі деталі з лікарем та не зволікати зі зверненням за допомогою. Тому, якщо ви маєте подібні проблеми з носом та вухами, не затягуйте зі зверненням до спеціаліста. Найкраще, що можна зробити, це звернутися до досвідченого лікаря, який надасть вам професійну допомогу та призначить оптимальне лікування.

Щоб записатися до отоларинголога, телефонуйте 0 (67) 127-03-030 (44) 490-25-03 або залишайте заявку на сайті.

Автор статті:

Перетелефонувати за 7 секунд?

Саме зараз Вам телефоную...

Адміністратор
...

Скажіть, вам телефонували?

Добре
Гарного дня!

Спробуємо ще раз?

Телефонуємо...

Вибачте за незручності!

Передали у відділ
контролю якості.

Записатися на прийом

Контакти

Smart Medical Center на Оболоні

Приймає дорослих і дітей незалежно від світла та зв'язку

Пн-Нд 07:30 - 21:00

(067) 127-03-03

(044) 490-25-03

станція метро «Мінська»
вул. Левка Лук'яненка (М. Тимошенка), 19
Оболонський район

Схеми проїзду: на метро / на машині

ЧатViberTelegramMessengerInstagramFacebook

3D турФотогалерея

Записатися Прокласти маршрут

Smart Medical Center на Либідській

Приймає дорослих і дітей незалежно від світла та зв'язку

Пн-Нд 07:30 - 21:00

(067) 127-03-03

(044) 490-25-03

станція метро «Либідська»
вул. Джона Маккейна (Кудрі), 7-Б
Печерський район

Схеми проїзду: на метро / на машині

ЧатViberTelegramMessengerInstagramFacebook

3D турФотогалерея

Записатися Прокласти маршрут

Smart Medical Center на Чернігівській

Приймає дорослих і дітей незалежно від світла та зв'язку

Пн-Нд 07:30 - 21:00

(067) 127-03-03

(044) 490-25-03

станція метро «Чернігівська»
просп. Леоніда Каденюка (Гагаріна), 17-В
Дніпровський район

Схеми проїзду: на метро / на машині

ЧатViberTelegramMessengerInstagramFacebook

3D турФотогалерея

Записатися Прокласти маршрут

Єдиний контакт-центр

07:30 - 21:00

(067) 127-03-03

(044) 490-25-03

info@smartmedicalcenter.ua