Стаття
05 Вересня

52310 Хто такий подолог?

Подолог — це фахівець, який займається проблемами стоп: натоптишами, бородавками, мозолями, тріщинами, а також різними ураженнями нігтьової пластини. Головне завдання подолога — виявити патологічні зміни на стопі на ранній стадії та в команді з дерматологом вирішити проблеми, уникаючи хірургічного втручання. 

Подолог — це лікар?

Подолог — це не лікар, і він не має вищої медичної освіти, тому ставити діагноз та назначати лікування не в його компетенції. Саме тому подологи працюють командно з вузькими фахівцями (ендокринологами, дерматологами, флебологами й навіть ортопедами) і направляють до необхідних спеціалістів, якщо бачать необхідність. Наприклад, якщо подолог розуміє, що ураження стоп відбулося через цукровий діабет, то людині буде рекомендована консультація ендокринолога, який зможе підтвердити діагноз та дати рекомендації для подальшого лікування. 

Коли необхідно звернутися до подолога? 

  • Якщо у вас є біль у стопі — врослий ніготь може викликати біль в області пальців, а бородавки та мозолі — біль і дискомфорт під час ходьби;
  • Якщо ви помічаєте деформацію стопи — з віком, через вагітність, погане взуття, надмірну вагу стопа може деформуватися, а разом із цим нігтьова пластина змінює своє положення, що призводить до врослого нігтя;
  • Якщо ви помітили, що змінився ніготь, колір шкіри чи з’явилися тріщини — найімовірніше, можуть бути проблеми з грибковою інфекцією; 
  • Якщо відчуваєте свербіж і неприємних запах ніг — такі симптоми можуть сигналізувати про гіпергідроз (надмірну пітливість ніг) й оніхомікоз (грибок нігтів);
  • Якщо у вас є діабет — з таким діагнозом механічне обрізання кутикули може викликати серйозні наслідки, тому рекомендовано проводити лише професійний апаратний педикюр. 

подолог мирошниченко марина

 

Якими проблемами займається подолог?

  • Врослий ніготь — найчастіша проблема, яка пов’язана зі здоров’ям стоп. Через травми, тісне взуття чи неправильний педикюр нігтьова пластина може вростати в шкіру, унаслідок чого виникає біль та можлива кровотеча чи навіть зараження ушкодженої ділянки. Самостійне вирішення проблеми може лише нашкодити, тому варто звернутися до подолога, щоби швидко та без болі усунути подальше вростання за допомогою скоби. 

Скоби — це метод корекції врослого нігтя, який дозволяє усунути запалення, біль та набряк і коригувати правильну форму нігтя. Подолог зафіксує скобу на нігтьовій пластині, що знижує тиск врослого нігтя. 

  • Мозолі та натоптиші — виникають через надмірне тертя та тиск. Особливо проблемними є піднігтьові мозолі, які може видалити лише подолог. 
  • Грибок нігтів (оніхомікоз) — може з’явитися після відвідування бані, басейну та пляжу, якщо не використовувалися капці. На захворювання вказують розшарування нігтьової пластини, ніготь втрачає блиск та змінює колір, стає товще. Інфекцію потрібно лікувати як можна швидше, щоби вона не розповсюдилася на інші нігті. Подолог може виконати протезування нігтьової пластини, щоби відновити естетичний вид нігтя.
  • Тріщини на стопі — можуть виникати через тривалу ходьбу, тісне або незручне взуття. Подолог допоможе позбутися неприємної проблеми та підібрати правильний догляд у домашніх умовах. 

Навіщо подологам подоскоп?

Ноги розподіляють навантаження ваги тіла і переносять удари під час руху. Якщо стопи перестають виконувати цю функцію, вона переходить на «плечі» колін і тазу.

Навіть якщо ви не бачите змін стоп, але відчуваєте біль у стопах і суглобах, скористайтесь діагностикою на подоскопі. Іноді причини болю бувають зовсім неочевидні, і лікування симптомів не допомагає.

Подоскоп показує зміни ділянок стоп, зони перенавантаження, надмірного тиснення. Після діагностики подолог за потреби підбере індивідуальні ортопедичні устілки, які запобігатимуть ускладненням і підкоригують проблему.

Чим відрізняється медичний апаратний педикюр від косметичного?

Медичний апаратний педикюр — це лікувальна процедура, яка допоможе позбутися поширених проблем зі стопами. Головна ціль такого педикюру — усунути симптоми і причини, що призвели до захворювання. Косметичний педикюр — це, насамперед, косметична процедура, яка розрахована на підтримку здорового стану ніг та естетичну красу. 

Якщо у вас є проблеми зі стопами, косметичний педикюр допоможе замаскувати проблеми, а не вирішити їх.

До того ж майстри косметичного педикюру використовують різні пилки, ножниці, лаки й матеріали для нарощування нігтя, а в медичному педикюрі — десятки різноманітних інструментів, які дозволяють вирішувати конкретну проблему, та матеріали для протезування. 

Догляд за ногами не менш важливий, ніж догляд за обличчям. Правильний догляд дозволяє уникнути багатьох проблем або позбутися тих, що вже є. Тому дуже важливо, яку косметику для ніг ми використовуємо.

Найкраще обирати професійну або аптечну косметику. Ці креми виготовляються в інститутах, мають сертифікати якості. Кожен крем виготовляється на основі натуральних речовин, має збалансований склад. Правильно підібраний крем дає швидкий результат і зберігає його надовго.

Більше про різницю між косметичним та медичним педикюром розповідає подолог Смарт Медікал Центр Марина Мірошниченко.

Записатися на консультацію до подолога для вирішення проблем зі стопами можна за телефонами (044) 490-25-03(067) 127-03-03 або заповнити форму на сайті. 

Суміжні напрями: 

Автор статті:
SMC

Перетелефонувати за 7 секунд?

Саме зараз Вам телефоную...

Адміністратор
...

Скажіть, вам телефонували?

Добре
Гарного дня!

Спробуємо ще раз?

Телефонуємо...

Вибачте за незручності!

Передали у відділ
контролю якості.

Записатися на прийом

Контакти

Smart Medical Center на Оболоні

Приймає дорослих і дітей незалежно від світла та зв'язку

Пн-Нд 07:30 - 21:00

(067) 127-03-03

(044) 490-25-03

станція метро «Мінська»
вул. Левка Лук'яненка (М. Тимошенка), 19
Оболонський район

Схеми проїзду: на метро / на машині

ЧатViberTelegramMessengerInstagramFacebook

3D турФотогалерея

Записатися Прокласти маршрут

Smart Medical Center на Либідській

Приймає дорослих і дітей незалежно від світла та зв'язку

Пн-Нд 07:30 - 21:00

(067) 127-03-03

(044) 490-25-03

станція метро «Либідська»
вул. Джона Маккейна (Кудрі), 7-Б
Печерський район

Схеми проїзду: на метро / на машині

ЧатViberTelegramMessengerInstagramFacebook

3D турФотогалерея

Записатися Прокласти маршрут

Smart Medical Center на Чернігівській

Приймає дорослих і дітей незалежно від світла та зв'язку

Пн-Нд 07:30 - 21:00

(067) 127-03-03

(044) 490-25-03

станція метро «Чернігівська»
просп. Леоніда Каденюка (Гагаріна), 17-В
Дніпровський район

Схеми проїзду: на метро / на машині

ЧатViberTelegramMessengerInstagramFacebook

3D турФотогалерея

Записатися Прокласти маршрут

Єдиний контакт-центр

07:30 - 21:00

(067) 127-03-03

(044) 490-25-03

info@smartmedicalcenter.ua