Катерина Захарасевич, флеболог, судинний хірург підготувала перелік продуктів при варикозі. Збережіть собі корисну інформацію, щоб не загубити.
Вітамін Е: рослинну олію, лляне насіння, молоко, вівсяні пластівці, яєчний жовток, горіхи
- зміцнює стінки судин
- робить стінки судин більш еластичними
- бере участь у формуванні колагенових та еластичних волокон міжклітинної речовини
- забезпечує відновлення тканин
- підтримує нормальний рівень згортання крові
Мідь: морепродукти
- забезпечує еластичність судин
Калій: фініки, родзинки, курага
- нормалізує кровообіг
- покращує роботу серця
- зменшує навантаження на вени
Рутин: помідори, білокачанна капуста, виноград, плоди шипшини, зелений чай, волоський горіх, морепродукти, морська капуста
- зміцнює стінки судин
- робить стінки судин більш еластичними
- сприяє зниженню набряків
- підтримує нормальний кров’яний тиск
Вітамін С: шипшина, чорна смородина, броколі, лимони, болгарський перець, апельсини
- зміцнює стінки судин
- сприяє зниженню набряків
Клітковина: крупи й висівки, зелені листові овочі, ягоди, сочевиця, капуста
- допомагає мінімізувати тиск на судини
Щоб записатися на консультацію до флеболога, телефонуйте (067) 127-03-03, (044) 490-25-03 або залишайте заявку на сайті.