Стаття
18 Квітня

52 Міфи про випадіння волосся

Міф 1. Не буду розчісуватися, щоб волосся не випадало

Насправді випадіння волосся — це абсолютно нормальний процес, адже воно має свій життєвий цикл. Деякі волосинки залишають шкіру голови, але на їх місці ростуть нові. І саме миття голови та розчісування допомагають позбутися волосся, яке ось-ось випаде.

До того ж, розчісування в правильній техніці покращує кровообіг за рахунок масажу шкіри голови, що допомагає укріпити волосся та пришвидшити його ріст.

Головне, дотримуватись деяких правил, які зроблять розчісування комфортним та безпечним. Перш за все, починати цю процедуру потрібно з кінчиків, поступово піднімаючись. Бажано використовувати гребінець із якісних матеріалів із заокругленими зубчиками. Якщо волосся дуже плутається, не потрібно нехтувати засобами для полегшення розчісування. І не забувайте вчасно очищати гребінці мильним розчином раз на тиждень!

Міф 2. Вилікувати випадання волосся допоможе втирання соку цибулі, часнику, спирту, коньяку, яйця, меду

Ріст волосся потребує багато енергії та поживних речовин від нашого організму. Тому процес посиленого випадіння може бути ознакою дефіциту вітамінів та мікроелементів, гормонального дисбалансу, аутоімунних хвороб та інших особливостей вашого здоровʼя.

І найкраще, що можна зробити в такій ситуації – це вчасно звернутись до трихолога, пройти діагностику та розпочати лікування відповідно до принципів доказової медицини.

А самолікування у вигляді масок з цибулі, меду та інших продуктів  зазвичай призводить до втрати дорогоцінного часу та алергічного дерматиту/опіку шкіри голови. Продукти харчування приносять набагато більше користі, коли ви вживаєте їх в їжу, а не наносите на шкіру.

Для запису на консультацію трихолога, телефонуйте за номером 0 (50) 517-95-890 (67) 127-03-03 або залишайте заявку на сайті.

Міф 3. Випадіння волосся – це неприродно

Випадіння волосся — це абсолютно природно. Ріст волосся має певну циклічність і поділяється на фази.

Перша фаза (анаген) — це період росту, коли волосинки щільно зʼєднані з фолікулом та отримують усі необхідні поживні речовини.

Друга фаза (катаген) — супроводжується тим, що волосся припиняє свій ріст, адже зупиняється кровопостачання.

Потім настає фаза відпочинку (телоген), коли волосся готується до того, щоб випасти.

І останній період (екзоген) — нові волосинки виштовхують ті, що знаходились у телогені.

Тобто, волосся  постійно оновлюється в різних циклах росту, відпочинку, випадіння і повторного росту, тому ми зазвичай втрачаємо певну кількість волосин за день.

Важливо відрізняти щоденне фізіологічне випадіння волосся від надмірного, яке може свідчити про початок захворювання. Для правильної діагностики необхідно звернутись на консультацію лікаря-трихолога.

Міф 4. Якщо ви хочете, щоб волосся добре росло – треба частіше стригтись

На жаль, це міф.  Адже довжина  волосся залежить від тривалості фази росту (анагену), що запрограмовується генетично. Ріст волосся починається з фолікулів, які знаходяться в глибоких шарах шкіри, тому відвідування перукаря може зробити ваше волосся більш доглянутим та обʼємним, але не вплине на відростання довжини.

Але якщо ви вимушені постійно оновлювати стрижку через посічені кінчики, варто звернути увагу на правильність домашнього догляду (кондиціонер, маска, термозахист).

Міф 5. Пластмасові резинки-браслети не здавлюють волосся

Насправді так було коли цю резинку тільки винайшли і вона була оригінальна (відповідно, дорого коштувала). Потім почали робити простенькі копії, які навпаки шкодять волоссю.

Тому рекомендуємо звернути увагу на шовкові аксесуари для волосся, адже вони запобігають утворенню заломів та електризації волосся.

Міф 6. Деревʼяні гребінці кращі по якості

Це міф, адже кожен матеріал (дерево, пластик, метал, силікон, щетина) має свої позитивні й негативні особливості. І підібрати його важливо під потреби вашого волосся.

Основні критерії, за якими потрібно обирати: довжина волосся, тип шкіри голови, призначення (розчісування / вкладання). При виборі звертайте увагу обробку зубців і щетини.

Міф 7. Якщо часто мити голову, волосся швидше забруднюється

Це міф, адже на активність роботи сальних залоз переважно впливають генетичні особливості.

Тому якщо ви маєте жирний тип шкіри голови, потрібно вчасно її очищати. Адже накопичення великої кількості себума буде тільки подразнювати та призводити до загострення себорейного дерматиту, появи лупи та свербежу.

Ми не можемо перевчити сальну залозу працювати, але в наших силах підібрати правильний догляд, що покращить стан шкіри голови.

До стимуляторів росту волосся належать:

— природні рослинні компоненти (ментол, евкаліпт, розмарин, лаванда, кропива, екстракт перцю);

— лікувальні компоненти (амінексил, міноксидил, копіррол) — тільки за призначенням лікаря;

— масажні щітки (дозволяють збільшити приплив крові до фолікулів, що допомагає стимулювати ріст волосся та укріплювати його).

Але варто памʼятати, що здорове волосся потребує комплексного підходу. Якісне харчування, достатня тривалість сну, корекція дефіцитів, правильний домашній догляд із використанням стимулюючих препаратів під контролем лікаря-трихолога допоможуть вам відновити бажаний стан волосся. Для запису до лікаря-трихолога,  телефонуйте за номером 0 (50) 517-95-890 (67) 127-03-03 або залишайте заявку на сайті.

Автор статті:

Перетелефонувати за 7 секунд?

Саме зараз Вам телефоную...

Адміністратор
...

Скажіть, вам телефонували?

Добре
Гарного дня!

Спробуємо ще раз?

Телефонуємо...

Вибачте за незручності!

Передали у відділ
контролю якості.

Записатися на прийом

Контакти

Smart Medical Center на Оболоні

Приймає дорослих і дітей незалежно від світла та зв'язку

Пн-Нд 07:30 - 21:00

(067) 127-03-03

(044) 490-25-03

станція метро «Мінська»
вул. Левка Лук'яненка (М. Тимошенка), 19
Оболонський район

Схеми проїзду: на метро / на машині

ЧатViberTelegramMessengerInstagramFacebook

3D турФотогалерея

Записатися Прокласти маршрут

Smart Medical Center на Либідській

Приймає дорослих і дітей незалежно від світла та зв'язку

Пн-Нд 07:30 - 21:00

(067) 127-03-03

(044) 490-25-03

станція метро «Либідська»
вул. Джона Маккейна (Кудрі), 7-Б
Печерський район

Схеми проїзду: на метро / на машині

ЧатViberTelegramMessengerInstagramFacebook

3D турФотогалерея

Записатися Прокласти маршрут

Smart Medical Center на Чернігівській

Приймає дорослих і дітей незалежно від світла та зв'язку

Пн-Нд 07:30 - 21:00

(067) 127-03-03

(044) 490-25-03

станція метро «Чернігівська»
просп. Леоніда Каденюка (Гагаріна), 17-В
Дніпровський район

Схеми проїзду: на метро / на машині

ЧатViberTelegramMessengerInstagramFacebook

3D турФотогалерея

Записатися Прокласти маршрут

Єдиний контакт-центр

07:30 - 21:00

(067) 127-03-03

(044) 490-25-03

info@smartmedicalcenter.ua