Стаття
29 Лютого

130 Догляд, який збереже ваше волосся

Ідеальне волосся — мета багатьох жінок. Щоб досягти бажаного результату, вони використовують професійний догляд та відвідують салони краси. Але чи достатньо цього?

Фахівці стверджують, що найважливіше — здоров'я шкіри голови та волосся, бо це і є запорукою прекрасного зовнішнього вигляду. Крім того, зміна стану волосся може свідчити про розвиток певних проблем в організмі, тому не варто  ігнорувати даний показник.

Бажаєте мати гарне та здорове волосся? Ми детально розкажемо про основні проблеми та дамо дієві поради з догляду.

Фактори, що провокують проблеми з волоссям

Тьмяний колір, ламкість, посилене випадіння можуть бути пов'язані з різними факторами, але найбільш впливовими є такі причини:

  • генетична схильність;
  • порушення гормонального балансу;
  • неправильно підібрані засоби для догляду без урахування типу шкіри голови
  • нехтування правилами гігієни;
  • постійний механічний та термічний вплив;
  • дефіцит вітамінів та мікроелементів;
  • дія УФ-випромінювання;
  • незбалансоване харчування;
  • некоректний догляд після фарбування або проведення хімічної завивки.

Коли йти до трихолога: найпоширеніші проблеми з волоссям

Симптоми, що вказують на необхідність відвідати трихолога:

  • Повільний ріст волосся. Слабкість нервової системи, гормональний дисбаланс, дефіцит мінералів (хрому, кальцію) і вітамінів (A, B, C, D, E) супроводжуються появою посічених кінчиків та сповільненим відростанням довжини.
  • Сухе і ламке волосся. Неправильний догляд, незбалансоване харчування, гормональні порушення (гіпотиреоз) провокують порушення живлення фолікулів, що призводить до зміни текстури волосся.
  • Лупа. Зʼявляється при неправильному догляді за волоссям або при загостренні хвороб шкіри (себорея, псоріаз).
  • Облисіння (алопеція). Патологічний стан, що характеризується поступовим випадінням волосся. Розрізняють дифузну, андрогенну та рубцеву алопецію. Це частий симптом у пацієнтів з  аутоімунними захворюваннями, гормональними порушеннями.
  • Себорейний дерматит (себорея). Виникає на фоні зниження імунітету шкіри, інфекційних захворювань та медикаментозного лікування, що супроводжуються збільшенням активності сальних залоз. Надмірне виділення шкірного сала призводить до розмноження та збільшення кількості дріжджеподібного грибка, що призводить до запалення шкіри голови.

Для запису на консультацію трихолога, телефонуйте за номером 0 (50) 517-95-890 (67) 127-03-03 або залишайте заявку на сайті.

5 порад для правильного догляду за волоссям

Догляд за волоссям — це не тільки комплекс процедур, але й питання підтримки здоров'я. Важливо використовувати спеціальні лікувальні засоби та дотримуватися порад лікаря-трихолога.

Порада 1. Вживайте корисну їжу

Насамперед необхідно насичувати організм не тільки достатньою кількістю води, але й вітамінами, мікроелементами та антиоксидантами.

Включайте до свого раціону продукти, багаті на білки (риба, м’ясо, соя, горіхи, молоко, сири). Ці сполуки є будівельним матеріалом для ваших локонів, а також сприяють їх росту та запобігають посіченню кінчиків.

Не забувайте про вживання риби та горіхів, які є джерелом жирних кислот (Омега-3), що покращують кровообіг у шкірі голови та забезпечують достатнє живлення волосяних фолікулів.

Порада 2. Виконуйте масаж голови

Масаж шкіри голови — один з найприємніших і найкорисніших способів піклування про ваше волосся. Він не тільки забезпечує розслаблення, але й стимулює кровообіг у шкірі.  Це сприяє активному потраплянню поживних речовин до волосяних фолікулів та підвищенню їх міцності.

Порада 3. Підбирайте правильні засоби для догляду за волоссям

Для початку визначте стан волосся та тип шкіри голови, а вже потім обирайте відповідні засоби для очищення, живлення та захисту. Допомогти в цьому може лікар-трихолог.

Для жирного волосся підійдуть засоби, що містять компоненти для регулювання секреції шкірного сала, для сухого — шампуні з високим вмістом зволожуючих і живильних компонентів. Підтримувати здоров’я волосся нормального типу можна засобами збалансованої дії. Вони забезпечують достатнє очищення та зберігають природний баланс.

Порада 4. Використовуйте термозахист

Висока температура пошкоджує волосся, робить його ламким, сухим і пористим. Термозахист створює бар’єр між локонами й високою температурою, не даючи їй проникнути всередину волосини та пошкодити її.

Такі засоби утримують вологу та зберігають природну м'якість і блиск. Тому це необхідний елемент у догляді в епоху використання фенів, стайлерів, випрямлячів. Для жирного волосся підійдуть захисні спреї, сироватки та флюїди,  для сухого – кремові текстури на основі кератину або пантенолу.

Порада 5. Обирайте тільки якісні прилади для волосся

Навіть найдорожчі засоби для догляду можуть бути неефективними, якщо ви використовуєте неякісний випрямляч чи фен. Обирайте стайлери з можливістю перемикання режимів температур. Прилади з іонною технологією допомагають швидко висушити пасма, зменшити термічні пошкодження, а також мінімізувати завивання та пухнастість.

Слідкуйте за здоров'ям свого волосся та вчасно лікуйте хвороби. Записуйтесь до трихологів Smart Medical Center, щоб зберегти яскравість та блиск локонів. Для запису на консультацію, телефонуйте за номером 0 (50) 517-95-890 (67) 127-03-03 або залишайте заявку на сайті.

Автор статті:

Перетелефонувати за 7 секунд?

Саме зараз Вам телефоную...

Адміністратор
...

Скажіть, вам телефонували?

Добре
Гарного дня!

Спробуємо ще раз?

Телефонуємо...

Вибачте за незручності!

Передали у відділ
контролю якості.

Записатися на прийом

Контакти

Smart Medical Center на Оболоні

Приймає дорослих і дітей незалежно від світла та зв'язку

Пн-Нд 07:30 - 21:00

(067) 127-03-03

(044) 490-25-03

станція метро «Мінська»
вул. Левка Лук'яненка (М. Тимошенка), 19
Оболонський район

Схеми проїзду: на метро / на машині

ЧатViberTelegramMessengerInstagramFacebook

3D турФотогалерея

Записатися Прокласти маршрут

Smart Medical Center на Либідській

Приймає дорослих і дітей незалежно від світла та зв'язку

Пн-Нд 07:30 - 21:00

(067) 127-03-03

(044) 490-25-03

станція метро «Либідська»
вул. Джона Маккейна (Кудрі), 7-Б
Печерський район

Схеми проїзду: на метро / на машині

ЧатViberTelegramMessengerInstagramFacebook

3D турФотогалерея

Записатися Прокласти маршрут

Smart Medical Center на Чернігівській

Приймає дорослих і дітей незалежно від світла та зв'язку

Пн-Нд 07:30 - 21:00

(067) 127-03-03

(044) 490-25-03

станція метро «Чернігівська»
просп. Леоніда Каденюка (Гагаріна), 17-В
Дніпровський район

Схеми проїзду: на метро / на машині

ЧатViberTelegramMessengerInstagramFacebook

3D турФотогалерея

Записатися Прокласти маршрут

Єдиний контакт-центр

07:30 - 21:00

(067) 127-03-03

(044) 490-25-03

info@smartmedicalcenter.ua