Стаття
06 Липня

327 Smart команда: відповіді професора Валентини Мойсеєнко

Відповідає Валентина Мойсеєнко, лікар-терапевт вищої категорії, лікар-гастроентеролог вищої категорії, доктор медичних наук, професор 

У медицині 35 років

Як (або чому) ви прийшли працювати в медицину?

Я в медицині з народження. Відколи з вікна було чути, як водій швидкої медичної допомоги кличе мою маму: «Юлечко, Юлечко!». Мама кидала нас із братом і їхала на виклик. Ми могли бути без неї багато годин, вона могла повернутися пізно вночі. Багато пацієнтів зустрічали її на вулиці, дякували, приходили додому, і я не пам'ятаю інших розмов, крім «Юліє Федорівно, чи можна потрапити до вас на прийом?». Тож із дитинства я думала про одне: бути такою, як мама. 

Що вас надихає у вашій роботі?

  • Надихає любов до пацієнтів. На прийомі я забуваю про все: є тільки пацієнт і його скарги. І в цьому буває проблема, бо я так хочу розібратися, їх розпитати, що мій прийом триває більш ніж потрібно — понад годину. Я затримую своїх колег, але хочу розібратися та допомогти кожному пацієнту.
  • Пригадую, в перший місяць повномасштабної війни саме директор Smart Medical Center Єщенко Олена Григорівна надала нашій групі добровольців-волонтерів обладнання — аби ми з колегами могли поїхати провести прийом на деокупованих територіях. Я була надзвичайно вражена, що цим людям востаннє надавали безоплатну медичну допомогу в часи аварії на ЧАЕС, а це понад три десятиліття тому. На нас чекали. Ми були потрібні там — у м. Буча та с. Розважів Іванківського р-ну на Київщині.
  • Також я дуже пишаюся тим, що у Smart Medical Center сьогодні працюють мої учні. Знаю цих людей із молодих років, коли вони робили перші кроки в медицині, і знаю, що на 100% можу їм довіряти.

Чим ви займаєтесь у вільний від медицини час?

  • У вільний час я подорожую. Нещодавно була в Марселі, Генуї, Неаполі, Барселоні, на Мальті. Мені важливо «змінювати картинку», це дає можливість побачити і, головне, відчути проблеми пацієнтів по-новому.
  • Цього року я пройшла стажування в Сорбонні — відомому паризькому університеті. Я виступила там із лекцією й ознайомилася з симуляційними методами навчання для студентів та молодих інтернів. Це потрібно в моїй роботі, адже, крім лікувальної, є й інші аспекти моєї діяльності — педагогічний, науковий, виховний.
  • Я є співавтором монографії «Милосердя і благодійність на теренах України» (2019) і пишаюся відзнакою православної церкви України «За жертовність і любов до України» (2017).

Ваш девіз або ваші побажання до Дня медичного працівника — колегам або пацієнтам.

  • Хочу побажати всім моїм колегам вміти «підійматися». Життя Бог нам дав не тільки для радощів, він вчить нас вміти долати труднощі. Станіслав Єжи Лец сказав: «Якщо не можеш змінити ситуацію — зміни своє ставлення до неї». Що б із вами не трапилося, — підіймайтеся і йдіть далі! Я вдячна долі, що в непростий для себе час, знайшла колектив однодумців Smart Medical Center, націлений на професійну, висококваліфіковану допомогу всім, хто цього потребує.
  • У 2021 році, вже працюючи у СМЦ, я була нагороджена Почесною Грамотою МОЗ України «За вагомий особистий внесок у розвиток охорони здоров’я та високий професіоналізм», а за надання медичної допомоги киянам — Почесною грамотою мера м. Києва Віталія Кличка та іменним годинником (2023).
  • Треба вчитися цінувати кожну хвилину свого життя, отримувати задоволення від простих речей — квітів, посмішок, крапель дощу, промінчиків сонця і бути щасливим. Іноді мене запитують «Валентино Олексіївно, ви гарно виглядаєте, поділіться секретом?» Відповідаю: це тому, що я надзвичайно люблю свою родину і роботу, і якби мені випало почати життя спочатку, я б пройшла цей шлях знову — з його падіннями і злетами!!!

Щоб ознайомитися з проєктом до Дня медичного працівника та переглянути відповіді Smart команди, переходьте за посиланням.

день медика відповіді Мойсеєнко

Автор статті:

Перетелефонувати за 7 секунд?

Саме зараз Вам телефоную...

Адміністратор
...

Скажіть, вам телефонували?

Добре
Гарного дня!

Спробуємо ще раз?

Телефонуємо...

Вибачте за незручності!

Передали у відділ
контролю якості.

Записатися на прийом

Контакти

Smart Medical Center на Оболоні

Приймає дорослих і дітей незалежно від світла та зв'язку

Пн-Нд 07:30 - 21:00

(067) 127-03-03

(044) 490-25-03

станція метро «Мінська»
вул. Левка Лук'яненка (М. Тимошенка), 19
Оболонський район

Схеми проїзду: на метро / на машині

ЧатViberTelegramMessengerInstagramFacebook

3D турФотогалерея

Записатися Прокласти маршрут

Smart Medical Center на Либідській

Приймає дорослих і дітей незалежно від світла та зв'язку

Пн-Нд 07:30 - 21:00

(067) 127-03-03

(044) 490-25-03

станція метро «Либідська»
вул. Джона Маккейна (Кудрі), 7-Б
Печерський район

Схеми проїзду: на метро / на машині

ЧатViberTelegramMessengerInstagramFacebook

3D турФотогалерея

Записатися Прокласти маршрут

Smart Medical Center на Чернігівській

Приймає дорослих і дітей незалежно від світла та зв'язку

Пн-Нд 07:30 - 21:00

(067) 127-03-03

(044) 490-25-03

станція метро «Чернігівська»
просп. Леоніда Каденюка (Гагаріна), 17-В
Дніпровський район

Схеми проїзду: на метро / на машині

ЧатViberTelegramMessengerInstagramFacebook

3D турФотогалерея

Записатися Прокласти маршрут

Єдиний контакт-центр

07:30 - 21:00

(067) 127-03-03

(044) 490-25-03

info@smartmedicalcenter.ua