Як правильно вживати білки, жири, вуглеводи?
як правильно вживати білки жири вуглеводи Стаття
02 Червня

Як правильно вживати білки, жири, вуглеводи?

218

До Дня здорового харчування ми підготували для вас додаток до вашого раціону. Бонус — табличка-список продуктів, яких краще уникати. Збережіть собі корисну інформацію, щоб не загубити.

Білки (амінокислоти) розраховують залежно від фізичного навантаження та ваги — без них організм не зможе нормально функціонувати. Джерела білків — риба, яйця, сочевиця, нут, квасоля, горіхи, зелень, кіноа, чіа, тофу, гриби, нежирний сир.

Мононенасичені жири прискорюють процеси загоєння та відновлення, насичують тканини киснем, зменшують біль у суглобах. Їх джерела — фундук, волоські та мигдальні горіхи, оливки, оливкова олія, кунжут, кеш’ю, авокадо.

Вживаючи вуглеводи, обирайте продукти з природним поєднанням вуглеводів та ненасичених жирів — авокадо, горіхи, кунжут, насіння льону та гарбуза.

У жодному разі не виключайте один із компонентів — відсутність як жирів, так і вуглеводів порушить баланс в організмі і в довгостроковій перспективі призведе до серйозних проблем.

Автор статті:
Smart Medical Center

Записатися на прийом