м’ясо (кролик, індичка, курка) без видимого жиру та шкурок у відвареному вигляді, приготовлені на пару, запечені, тушковані з овочами та зеленню
яйця у стравах, омлет, некруто зварені яйця
всі види риби, у тому числі морська, приготовлена на пару, запечена
оливкова, соняшникова, кукурудзяна, лляна олія у стравах
молоко та кисломолочні продукти до 1% жирності, йогурти несолодкі без наповнювача, нежирна сметана у страви, сир до 5% жирності
свіжі ягоди та фрукти: гранат, червона, чорна смородина, вишня, малина, ожина, чорниця, ківі, сушені та заморожені фрукти та ягоди
сезонні овочі у свіжому, відвареному вигляді, приготовані на пару
картопля в шкірці
овочеві рагу, можуть бути заправлені нежирною сметаною
бобові, зелень
хліб з житнього та пшеничного борошна другого сорту, страви з цільнозернових круп – вівсяної, гречаної, пшоняної, нешліфований рис, макаронні вироби з твердих сортів пшениці, галетне печиво
супи овочеві, круп’яні
напої: чай без цукру, неміцна кава, мінеральна негазована вода